Brugerrådet

Hammelev Sogns Pensionistarbejde – i daglig tale Brugerrådet               

Brugerrådet er en forening, som ønsker at støtte og fremme interessen for kulturelle aktiviteter ved foredrag, musikalske arrangementer, udflugter og alment samvær for sognets pensionister og andre interesserede.
Aktiviteterne foregår typisk i vinterhalvåret fra september til april, hvor vi hver 14. dag afholder et foredrag eller lignende i Sognehuset. Derudover holder vi en julefrokost i Forsamlingshuset.
I samarbejde med menighedsrådet holder vi også en årlig udflugt i starten af september måned.
Der er ikke noget formelt medlemskab af Brugerrådet. Ved arrangementer i Sognehuset er deltagerbetalingen 40 kr., som dækker både kaffe og foredrag. Beløbet for at deltage i en udflugt og julefrokosten fastsættes fra gang til gang, men priserne vil altid ligge på et niveau, så alle bør have mulighed for at deltage.
Hvis man har spørgsmål til Brugerrådet, så er man altid velkommen til at rette henvendelse til bestyrelsen.

 

Brugerrådets logo

Brugerrådets program 2024 - 2025

Onsdag den 11. september 2024

Udflugt: Turen arrangeres i samarbejde med menighedsrådet. Kl. 08.00 til ca. 17.30

I år går turen til Fyn. Vi kører mod Fåborg og besøger Horne Rundkirke. Frokost på Hvedholm Slot og herefter besøger vi Hørvæve- og Skoda museet i Glamsbjerg. Kaffen tager vi på Hørvæve museet inden det igen går hjemad.    

Mandag den 16. september 2024 kl. 14.00 – 16.00 i Sognehuset 

Borgmester Mads Skau: Fra landmand til borgmester.

I mere end 20 år har Mads Skau været en nøglespiller i syddansk politik, først som byrådsmedlem, så regionsmedlem og i dag som borgmester i Haderslev Kommune. Mød Mads til en åben og ærlig dialog om at være førstemand i kommunen – herunder balancen mellem hans eget erhverv, landbruget, og den grønne dagsorden, som ligger hans hjerte nært.  

Mandag den 30. september 2024 kl. 14.00 – 16.00 i Sognehuset

Poul Erik Rochler: Hospitalsskibet Jutlandia.

I 1951-53 deltog Danmark i Korea krigen med skibet Jutlandia, som blev indrettet som et hospitalsskib.  Under foredraget kommer Poul Erik ind på denne deltagelse med Jutlandia før-under og efter og nogle af de som deltog.

Mandag den 14. oktober 2024 kl. 14.00 – 16.00 i Sognehuset

Allan og Trine: Sang ud i den blå højskole: Vi skal synge nogle dejlige sange.

Vi synger sammen, nye og gamle, kendte og mindre kendte sange, det hele bundet sammen af Allan Ørslev og hans hustru Trine på tværfløjte.

Der er over 500 sange i Højskolesangbogen. Vi når nok ikke dem alle sammen. Der serveres lagkage til kaffen.

Mandag den 28. oktober 2024 kl. 14.00 – 16.00 i Sognehuset

Poul Grønne Kristensen: Kan man som 60-årig tage på cykeltur i Himalaya? Hvordan vil kroppen reagere på højden og den tynde luft? Kan benene overhovedet holde cyklen i gang op ad de lange, stejle stigninger? Og hvad med dårlige veje og krydsning af rivende strømme? Det var nogle af de spørgsmål, jeg måtte stille mig selv da min søn, Tore, inviterede mig på cykeltur i indisk Himalaya. Foredraget ledsages af et væld af flotte billeder.

Mandag den 11 november 2024 kl. 14.00 – 16.00 i Sognehuset

Flemming Rishøj: Hvad gør julen ved os: Flemming kommer ind på hvad julens påvirkninger, såsom glæder, savn, længsel og ensomhed. Hvorfor kommer det og hvordan for vi snakket om det. Men også om det festlige som “Nu er det jul igen” – hvem kender ikke denne sang fra julefesten i forsamlingshuset, eller måske fra julefrokosten? Adventskransen og meget mere. Der skulle også gerne blive tid til et par sange og julehistorie.

Mandag den 25. november 2024 kl. 14.00 – 16.00 i Sognehuset

Jan Tvernø: Røverhistorier og anekdoter fra alverdens støvede landeveje

Da jeg var 46 år gammel opsagde jeg mit alt for vellønnede job i Sygehusvæsenet for at efterstræbe en tilværelse som professionel turist. Jeg har siden oplevet mere end de fleste mennesker på mine rejser rundt om i verden, og jeg vil meget gerne medvirke til at afmystificere den fantastiske verden vi lever i, ved at fortælle om underholdende og lærerige møder med helt almindelige mennesker i meget fjerne lande.
Onsdag den 4. december 2024 kl. 12.00 i Hammelev forsamlingshus.

Julefrokost med dejlig mad og drikke. Vi skal bare nyde lidt god mad, hygge os og synge et par sange, og der bliver helt sikkert også mulighed for et godt grin.

Torsdag den 5. december 2024 kl. 14.00 i kirken                        

Adventsmøde med efterfølgende kaffebord i Sognehuset.

Arrangeres af præst og menighedsråd.

Mandag den 6. januar 2025 kl. 14.00 – 16. 00 i Sognehuset. H.C.Davidsen

Bag om Nazisternes sidste tilflugt

Det tredje Rige fik i Flensborg et tre uger langt efterliv. Hitlers udpegede efterfølger, Karl Dönitz, fortsatte med at regere i Flensborg - endda to uger efter slutkapitulationen. Som om intet var hændt. Mellem 2000 og 3000 topnazister gik under jorden i de noble villakvarterer i den gamle danske by.  H.C.Davidsen giver her et svar på de dramatiske begivenheder.

Mandag den 20. januar 2025 kl. 14.00 – 16.00 i Sognehuset

Bettina Sparvath Udviklingskonsulent i Røde Kors. Bettina fortæller om Røde Kors.

”Kom og hør om det store arbejde Røde Kors gør, for at støtte udsatte og sårbare mennesker både herhjemme og ude i verden" 

Mandag den 3. februar 2025 kl. 14.00 – 16.00 i Sognehuset

Jens Chr. Gjesing: Hvad skal vi med Europa.

En fortælling om hvad der sker og rør sig i EU. Jens Christian er i Bruxelles hver anden måned, og har hermed et godt indblik i, hvad der rør sig politisk, i et fælles Europa, i en turbulent tid.

Mandag den 17. februar 2025 kl. 14.00 – 16.00 i Sognehuset

Olsen Trio underholder med et program om Kim Larsen, Danmarks spillemand og nationalskjald. Vi skal høre og synge mange af Larsens sange og ind imellem fortælles om hans spændende liv og virke.

Mandag den 3. marts 2025 kl. 14.00 – 16.00 i Sognehuset

Erik Demant, der er tidligere leder af OK Klubben i Kolding, kommer og beretter om sin tur fra Lunderskov til Nordkap og retur igen. Han kørte langs den Norske Vestkyst fra Bergen til Nordkap med afstikker til Lofoten. Hjemturen gik gennem Lapland til Sverige og ned langs den Botniske bugt, en tur med en storslået natur og dejlige og spændende mennesker. Foredraget er en fortælling i lyd og billeder.

Mandag den 18. marts 2025 kl. 14.00 – 16.00 i Sognehuset

Årets generalforsamling

Efter generalforsamlingen: Fortælling af Bent Juhler:
Bent fortæller om sit liv og virke som velfærdsofficer indenfor forsvaret. Bent har i en menneskealder været de meniges og ledelsens bindeled i sine år på haderslev kasserne.

Kontakter brugerrådet

 • Alle
 • A
 • B
 • C
 • D
 • E
 • F
 • G
 • H
 • I
 • J
 • K
 • L
 • M
 • N
 • O
 • P
 • Q
 • R
 • S
 • T
 • U
 • V
 • W
 • X
 • Y
 • Z

S

Susanne Wetke Petersen

Kasserer

Christiansdalvej 43

Vojens 6500

m: 2553 8251

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Svend Erik Petersen

Næstformand

Hammelev

m: 2681 3709